Az amerikai diplomataegyesület is fúrja Obama budapesti nagykövetjelöltjét

külföld
2014 március 11., 06:38
comments 2

Barack Obama három nagykövetjelöltjének elutasítását kéri az amerikai törvényhozástól az AFSA, az Amerikai Külszolgálati Egyesület 15 volt elnöke. Mindhárom nagykövet politikai kinevezett, akik Obama kampányának anyagi támogatásáért jutalmul lehetnének nagykövetek.

Az egyikük Colleen Bell, a budapesti nagykövetjelölt.

Az AFSA szerint Bell és két társa, George Tsunis és Noah Bryson Mamet "széles körben nevetség tárgyává váltak", amikor a szenátusi meghallgatásukon "korlátozott tudásról tettek tanúbizonyságot".

Bell és az oslói követség élére kiszemelt Tsunis jelölését a szenátus illetékes bizottsága februárban már jóváhagyta. A Buenos Aires-i követség élére szánt Mametről még nem szavaztak.

A diplomataegyesület volt elnökei szerint a három követ tudatlanságával "súlyosan károsította" az Egyesült Államok érdekei hatékony képviseletének a lehetőségét.

Az AFSA a múlt héten perrel fenyegette meg az amerikai külügyminisztériumot, ha az nem mutatja be a három nagykövetjelölt alkalmasságát igazoló dokumentumokat.

Az AFSA 16 ezer volt és aktív diplomata egyesülete. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.