Na, mi van a zenelopás ellen buzdító DJ Bárány bookmarkjai között?

KULTÚRA
2014 március 11., 12:52
comments 139

barany

Bárány Attila a Facebookon buzdította rajongóit, hogy vegyék meg produccertársa szerzeményét. Segítségül még egy screenshotot is készített a böngészőjéről, amiben meg volt nyitva az oldal. És még egy-két másik is. Pl. a Pirate Bay. Minderről a  Subba számolt be.

Ez nagyon nagy kapufa!

- reagált a hírre Bárány Attila lemezlovas, a DJ Szövetség alelnöke, akit telefonon értünk el.

Sorozatokat töltök le, ezt nem tiltja a törvény. A letöltött fájlt nem osztom meg, mert az már illegális lenne. Hidd el, hogy jogilag fel vagyok készülve.

Bárány elmondta, az amerikai sorozatokat sokkal jobban szereti, mint a magyarokat, ezért használja a Piratebay-t (torrent), a feliratok.hu-t (felirat) és a hosszupuska.com-ot (szintén feliratok).

photo_camera Bárány Attila a Ballantines Dj Awards díjátadóján idén. Tavaly és 2012-ben is ő lett az év dj-je.

Ugyanez viszont nem igaz a zenére, azért mindig fizet, hiába tölthetné le azt is. A zippyshare-t pedig arra használja, hogy a dj-társakkal közösen küldözgessenek egymásnak zenéket. (A Zippyshare valóban erre van kitalálva, de simán lehet vele mindenféle zenét letöltni, ez pl. az Arcade Fire új albumának linkje.)

Átalánydíjat fizetek, szóval akár le is tölthetnék zenéket is, de nem teszem. Ha valaki én elég sok pénzt keresek diszkósként, a zenéket a beatport-ról szedem, és fizetek érte.

Bárány Attila úgy érzi, nem tartozik magyarázattal, és a sajtónak inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy a már említett online zenebutik, a beatport letöltési listáját két magyar előadó (Taylr Renee, Stadiumx) mixe vezeti (Howl At The Moon).

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.