Mariusz, a lengyel békemenetelő véleménye

POLITIKA
2014 március 15., 11:11
comments 35
photo_camera Marius, aki először van Magyarországon (Fotó: Plankó Gergő)

Az 53 éves Marius először jött el a magyar március 15-i ünnepségre, de nagyon sajnálja, hogy korábban nem tudott itt lenni. Most a Gazeta Polska című jobboldali lengyel hetilap szervezésében, busszal érkezett Budapestre az otthon egyébként ingatlanosként dolgozó lengyel férfi.

Marius nem párttag, de jobboldalinak vallja magát. Nagyon szereti Orbán Viktort, de az EU-t is kedveli. Szerinte számos előnye van az uniónak, csak azt nem szeretné, hogy abból egy teljesen egységes, szocialista szervezetet csináljanak, ami az egész kontinenst maga alá gyűri a nagy cégek érdekei szerint.

A lengyel férfi, akivel a budapesti Múzeum Körúton beszélgettünk, hallott már a paksi atomerőmű bővítési tervéről. Azt gondolja, hogy lehet, hogy az oroszok ajánlata rövid távon jó üzletnek tűnik, de hosszú távon nem jó a túl közeli kapcsolat Oroszországgal. Ennek ellenére Magyarországot és Orbán Viktort tartja most a követendő példának Európában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.