Emlékeztetőül: az EU nem ismeri el a krími népszavazást

eu
2014 március 16., 17:10
comments 74

Jogellenesnek minősítették uniós csúcsvezetők az Ukrajnához tartozó Krím félsziget jövőbeli jogállásáról a helyi oroszbarát vezetés által kiírt népszavazást, és jelezték: az EU-országok külügyminiszterei hétfőn további intézkedésekről döntenek. Így már érthető a karakán magyar kiállás.

photo_camera A képen látható Barroso, Rompuy, Angela Merkel és Orbán Viktor is (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna / MTI)

Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével közös nyilatkozatban közölte, hogy az uniós országok állam- és kormányfői már március 6-án leszögezték: az ukrán alkotmánnyal és a nemzetközi joggal ellentétesnek tekintik az Oroszországhoz való csatlakozás népszavazásra bocsátását. Van Rompuy és Barroso megerősítette, hogy az EU nem fogja elismerni a referendum kimenetelét.

Eközben 60 ezer orosz katona várakozik az ukrán határnál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.