A Békemenet szanaszéjjel szpemmeli a magyarok mobiltelefonjait!

Tbg
POLITIKA
2014 március 23., 15:31
comments 80

Anélkül, hogy erre felhatlalmazást adott volna, a 06 20 9000 798-as számról kapott SMS-t egyik olvasónk. Az üzenet így kezdődik:

Március 29-én Békemenet! Találkozzunk 13 órakor a Kossuth téren, innen megyünk a Hösök (!) terere, beszédet mond Orbán Viktor.Ott kell lennünk,add tovább!

Nemcsak olvasónk, de egy mikroblogger is kapott az SMS-ből, és feltehetően sokan mások is.

photo_camera Olvasónk felvétele.

Azt persze nem tudhatni biztosan, hogy a Békemenet szervezői (Civil Összefogás Fórum, CÖF) küldözgetik-e az SMS-eket, hiszen - bár nekik állna érdekükben sokan lenni a Hősök terén -, természetesen provokátorok is állhatnak a háttérben.

UPDATE: Egy kedves olvasónk szerint ez a szám a Fidesz DPI-flotta száma. Aki ennek a flottának a tagja, valószínűleg kapott Békemenet-SMS-t.

UPDATE2: Az az olvasónk, aki az SMS-ről a képet küldte, nem tagja a Fidesz flottájánka. (A NEMZETKÖZI HELYZET FOKOZÓDIK.)

Ez a bűvös telefonszám egyébként már előkerült a fóti időközi választáson is, a kormánypárti jelöltre való szavazásra ugyanerről a számról érkező, kéretlen SMS-ekkel igyekeztek buzdítani a polgárokat.

A baloldali jelölt, Takács István a választási bizottsághoz fordult, ám sem első- sem másodfokon nem állapítottak meg kampánycsendsértést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.