Csak úgy áramlottak a gólyák Magyarországra a hétvégén

ÁLLAT
2014 március 24., 15:42
comments 10

Március 23-án Magyarországra érkezett Hajnal és Halász, a két nagyhalászi gólya. Ők egy viszonylag ismertebb gólyapár, mivel életüket nyolc éve lehet már webkamerán keresztül követni.

A hétvége amúgy is a hazatérésről szólt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) cikke szerint sorra érkezetek vissza Magyarországra a gólyák.

Az első nagyobb csapat pénteken érkezhetett meg a Kárpát-medencébe, több webkamerás fészekben is felbukkantak a lakók.

Tíz napja lehetett arról hallani, hogy az izraeli Hula-völgyben a váratlanul heves esős időjárás miatt feltorlódtak a gólyák, és kényszerpihenőt tartanak. Ezért lehetett az, hogy most egyszerre ilyen sokan érkeztek vissza.

Az MME jeladóval követi a fiatal gólyák életét is. Ők még évekig nem fognak hazatérni, 2-3 éves korukig kóborolnak, sokan még Európába sem jönnek vissza. Jelenleg a négy megfigyelt fiatal gólya Szudánban és Tanzániában van.

A folyamatosan frissülő gólyaadatbázist szintén az MME honlapján lehet követni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.