Kölyökkutyákat csempésztek egy csomagtartóban

bűnügy
2014 március 24., 08:35

Húsz különféle fajtájú kutyakölyköt szállított Fiat Puntójával egy 41 éves olasz férfi, akit az M70-es csörnyeföldi pihenőhelyén igazoltattak a zalai rendőrök - írja a police.hu.

kutyak2

A férfi nem tudott elszámolni azzal, honnan vannak a kutyák. A rendőrök szerint a hatályos jogszabályok alapján a koruknál fogva még nem lehetett volna az anyjuktól elválasztani a kutyákat, ráadásul a szállítás körülményei és az állatok mozgástere sem volt az előírásoknak megfelelő.

A Határrendészeti Szolgálat járőrei elfogták a férfit. A kihallgatás során kiderült, a kutyák eladójával az interneten vette fel a kapcsolatot, az üzletet Debrecenben és Jászberényben ütötték nyélbe.

auto_takart

A férfi azzal védekezett, hogy nem kapott törzskönyvet, és oltási könyvet a kutyákhoz.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Letenyei Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A kölyköket a rendőrök a nagykanizsai állatmenhelyre vitték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.