Nyilvánosságra kell hozni az állami földpályázatok részleteit

mezőgazdaság
2014 március 26., 19:11
comments 22

Szabó Rebeka PM-es parlamenti képviselő számolt be a Facebookján arról, hogy a Kúria nem adott helyt a Földalapkezelő időt húzó felülvizsgálati kérelmének, így most már tényleg nyilvánosságra kell hozni az állami földbérlet pályázatok értékelési pontszámait és bírálati lapjait.

Így elvileg semmi akadálya nincs annak, hogy végre az egész ország megtudja, hogy pontosan milyen szempontrendszer alapján gyűjtött össze hatalmas földvagyont az utóbbi években többek közt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor helyi Orbán Viktorja. Vagy Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és a többi nagybirtokos. Elvileg.

Szabó Rebeka két éve küzdött a különböző bíróságokon ezért a döntésért, hamarosan kiderül, hogy az állam tényleg kiadja az adatokat, vagy van még valami újabb trükkjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.