Ekkorát még nem zúztam kecskével

játék
2014 április 01., 20:59
comments 19

A Goat Simulator már akkor a szívünkhöz nőtt, amikor még csak egy vicc volt. Bár minden viccet megvalósítanának, ami ennyire a szívünkhöz nő! Kedden jelent meg csak a teljes verzió, egyből le is szedtem és kipróbáltam. Illetve hát nem ment annyira simán, mert ennyire gépigényes kecskeszimulátort én még nem láttam. Pedig a 444 kincstári számítógépei elég erősek, csak egy rendes videókártya hiányzik belőlük.

Így viszont majdnem az élvezhetetlenségig akadt a kecskebőrbe bújtatott zavargás. Jó, azt azért nem mondom, hogy teljesen élvezhetetlen volt, mert tökre nem az. Ekkorát még nem zúztam kecskével.

photo_camera Felrobbantottam egy benzinkutat.

A játékot egyetlen fejlesztő tervezte, a Coffee Stain Studios név alatt. Ő maga is azt írja a Goat Simulator oldalán, hogy ne várjunk GTA-méretű világot, és hasznosabb, ha a tíz dollárunkat egy téglára és egy igazi kecskére költjük. Hát szerintem nagyon nem. A tégla nehéz, cipelni körülményes, egy igazi kecskét pedig nem lehet leállítani. Ha megette az összes füvet, minden mást is elpusztít. A kecskeszimulátorból legalább ki lehet lépni.

photo_camera Elég könnyű meghalni.

De minek?! A kecskeszimulátor az Unreal motorján fut, és nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre csak egyjátékos mód lesz, mert a multiplayerhez újra kellene írni a teljes motort. Egyelőre Mac és Linux verzió sem lesz, bár nagyon sokan kérik.

photo_camera Csúszda.

A játékmenet elég egyszerű. Kecskék vagyunk. Tudunk ugrani, fejjel előretörni és a levegőben szaltózni (ezt a rendes kecskék nem tudják állítólag). Ezeket a képességeinket trambulinozásra, autók felrobbantására, emberek zaklatására, partik szétverésére, csúszdázásra, boltok megnyomorítására és más turpisságokra használhatjuk. Sajnos elég könnyen meghalunk kecskeként, de pont ugyanolyan könnyen fel is támadhatunk.

photo_camera Szétvertem egy bulit.

Felesleges ezt tovább ragozni, mert ennyiről szól a játék. Én mondjuk midnenképp kipróbálnám, ha megint a két nappal ezelőtti én lennék. Azt mondtam már, hogy rakétát is lehet rakni a kecskére? A Steamen lehet megvenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.