Tudja, melyik ellenzéki párt fontos embere lakik Rogán szomszédjában?

POLITIKA
2014 április 11., 15:00
comments 38

Tudja, melyik párt írt alá együttműködési megállapodást a 2006-os önkormányzati választás előtt Rogán Antallal és támogatta polgármester-jelöltségét? Hát azt, hogy 2010-ben melyik parlamenti párt nem állított egyedüliként jelöltet Rogánnal szemben az V. kerületben? Tudja, melyik párt gazdasági kabinetjének a vezetője Rogán Antal szomszédja?

A válasz mindkét kérdésre uganaz:

A Jobbik.

Rogán 2006-ban szeptember 5-én írt alá együttműködési megállapodást Vona Gáborral és a Jobbik V. kerületi elnökével, Rétháti Györggyel. A megállapodás alapján a Jobbik Rogánt támogatta, Rétháti pedig helyet kapott a Fidesz-KDNP listáján. Bár végül nem jutott be, egy külsős bizottsági tagsággal kárpótolták.

2010-ben hivatalos együttműködés már nem volt, de a Jobbik Rogán szempontjából a legkedvezőbb megoldást választotta. Polgármesterjelöltet nem állítottak, viszont minden egyéni körzetben indítottak jelöltet - így meg is szerezték a négy kompenzációs mandátum egyikét, tovább gyengítve ezzel a kerületben a baloldal pozícióit.

A belvárosi önkormányzat azóta hárommillió forinttal támogatta ifj. Hegedűs Lóránt Szabadság Téri Református Egyházközségét, további kétmillióval ifj. Hegedűs nővére, Zsuzsanna egyesületét, a Lorántffy Zsuzsanna Nőegyletet.

A Pasa Parkban Rogán a B. lépcsőház első (illetve a C. lépcsőház harmadik) emeletén, Für Balázs, a Jobbik gazdasági kabinetjének a volt* vezetője az A. lépcsőház földszintjént lakik.

*Helyesbítés 19:19: Für Balázs szeptember óta nem vezeti a Jobbik gazdasági kabinetét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.