Szép segge lesz a Szabadság téri Gábriel-szobornak

Tbg
POLITIKA
2014 április 14., 14:41
comments 13

Ezt a videót az ATV operatőre lőtte hétfőn a Szabadság téri emlékműnél, egy járókelő, aki már látta a német megszállás emlékművének egyik részletét, meséli el benyomásait.

Eszerint a náci birodalmi sas által leterített, Magyarországot szimbolizáló Gábriel arkangyal valójában egy

görögös, szép seggű férfialak, olyan, aki most jött a bodiból.

Már-már azt hihetnőnk, hogy a néni ennek kifejezetten örül, de a videóból kiderül, egyáltalán nem tartja elég isteni lényegűnek az arkangyal ilyetén való ábrázolását.

A finoman szólva is ferde történelmi önképet sugalló megszállási emlékmű elég sokakat kiakasztott, főleg azokat az időseket, akik megélték a magyar holokausztot, de úgy látszik a keresztényeknek sem feltétlenül lesz ínyére a szoborcsoport.

Az ATV videósa egyébként egy másik alakot is is felvett, ő azt fújta fel a kordonra feszített vászonra, hogy Orbán, Tarlós és Rogán holokauszttagadók.

---

A kiemelt képen látható Gábriel Genzoman alkotásának egy részlete.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.