Putyin zokog: ezért nem lesz a világ ura Oroszország

külföld
2014 április 16., 12:55
comments 10

A Roszstat orosz statisztikai hivatalának közleményében nincs kecmec. Onnan érte támadás az orosz birodalmat, ahonnan a legkevésbé várták. 17 százalékkal zuhant a legális vodkagyártás, miután hatósági áremelés történt és virágzik a feketepiac.

photo_camera Igor Zarembo/RIA Novosti

Az illegális vodkagyártás már a piac 55 százalékát uralja, a Kommerszant szerint év végére a 64 százalékot is elérheti. Tömegével nyílnak a fekete italboltok, és orosz polgárok tömegei tesznek a jövedékiadóra. Jelenleg az orosz városok italboltjainak 16 százalékának nincs engedélye.

Március 11. után a félliteres vodka hatósági árát 170 ruberlről 199 rubelre emelték. Augusztus egytől 220 rubelre emelik majd. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.