50 éves a Ford Mustang

évforduló
2014 április 17., 08:16
comments 7

1964. április 17-én mutatták be a Nagy Amerikai Izomautót a New York-i Világkiállításon. Azóta a kocsi öt generációt is megért, és legendává vált.

photo_camera Fotó: Reuters / Ford Motor Company

Az első példány a michigani Dearbornban gurult le a futószalagról március 9-én, az amerikai tévékben április 19-én mutatták be. Az 1964-es James Bond-filmben, a Goldfingerben is látható volt.

A fiatalok álmává váló gyors autó – ami egyébként a Ford Falcon továbbfejlesztett változata volt – a 2368 dolláros ára miatt is vonzó volt. Csak az első másfél évben több mint 1 milliót adtak el.

photo_camera Fotó: Ford Motor Company / Reuters

Jövőre jön az új Ford Mustang GT, itt az Empire State Building tetején látható. A Ford most csiszolt a dizájnon, és megpróbálja újrapozicionálni a terméket, elmozdulva az eredeti, „megfizethető sportautó”-imidzstől (a drágább kocsijaik eladásait akarják növelni).

photo_camera Fotó: Brendan McDermid / Reuters

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.