https://444.hu/assets/korea_5.jpg

Fejbe dobták a dél-koreai miniszterelnököt egy ásványvizes üveggel

katasztrófa
2014 április 17., 12:00
comments 49

A 46 mentőcsónakból csak egyetlen egy működött (azaz egyet tudtak használni) az elsüllyedt dél-koreai hajón. Amikor ez kiderült, az egyik mérges szülő Csung Hong Von kormányfőt fejbe dobta egy ásványvizes üveggel Szöultól délre, egy kormánytisztviselőt pedig felpofoztak.

photo_camera Fotó: AFP / Jung Yeon-Je

Eddig kilenc hivatalos halott van, köztük öt diák és két tanár, de még mindig 287 embert keresnek, és nem valószínű, hogy a jeges vízben töltött éjszakát sokan túlélték volna. A hatóságokat rengeteg kritika érte a keresés rossz szervezése miatt (mire a keresés megindult, már a hajó 95 százaléka elsüllyedt), és a családok bérelt csónakokon mentek a romok közé.

photo_camera Fotó: Chung Sung-Jun / Getty Images

A hajót vezető kapitány bocsánatot kért a családoktól. A legénység azt mondta, hogy a kapitány csak 30 perccel azután rendelte el az evakuálást, hogy a hajó elkezdett süllyedni.

photo_camera Fotó: Chung Sung-Jun/Getty Images

Hajók, helikopterek és búvárok tucatjai még mindig keresik a túlélőket. A 470 utas nagy része iskolai kiránduláson részt vevő középiskolás volt. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.