A kiválasztott tankönyv szerzője is háborog

oktatás
2014 április 18., 03:57
comments 66

Pethőné Nagy Csilla a szerzője azoknak a 9. - 12. osztályos irodalomkönyveknek, amelyből szeptembertől minden középiskolásnak tanulnia kell, a kormány egyik friss rendelete szerint. A szerző a Hír24-nek azt mondta, hogy nagyon nem tetszik neki az új rendszer:

Borzasztó, amikor valami kötelező, amikor nem a problémákra keresünk megoldást. Nem volna szabad, hogy ez történjen.

A szerző szerint nagyon rossz döntés volt, hogy ennyire kevés tankönyvet szabad csak használni szeptembertől:

Az egy-két könyv kínálatként kevés, a válogatásnak szakmai szempontjai nincsenek, mert elsősorban az állam által megvásárolt kiadók könyvei kerültek a listára. Egyszerűen egy-két tankönyv nem jó mindenkinek: különböző intézményeknek és diákoknak, különféle helyzetekre és problémákra más-más megoldás kell.

Szerinte a tanárok nem formálták eléggé a rossz döntéseket, a többség csendben nézi végig, ami történik. (hír24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.