Felakasztotta magát egy tanár, aki túlélte a kompkatasztrófát

baleset
2014 április 18., 10:34
comments 34

A koreai rendőrség szerint öngyilkos lett annak az iskolának az igazgató-helyettese, amelynek diákjai közül több százan vesztek oda a szerdai kompkatasztrófába.

Kang Min-giu szintén a kompon volt a baleset idején. A hajó 475 utasa közül 352-en egy Szöül közelében lévő középiskola diákjai voltak, akik kirándulni indultak egy szigetre. A hajó utasai közül csak 179 embert sikerült kimenteni. A többiek valószínűleg meghaltak.

Kang Min-giu a túlélők között volt. Sikerült elmenekülnie a hajóról, de csütörtök óta senki sem látta. Pénteken holtan találták, egy fára akasztva. A rendőrségi vizsgálat még tart, de valószínűleg öngyilkos lett. A fa, amire felakasztotta magát nincs messze attól a tornateremtől, amit az eltűnt diákok szüleinek rendeztek be. Nem kötelet, hanem a saját övét használta.

Közben tart a vizsgálat a baleset körülményeit illetően. Úgy tűnik, hogy a hajó kapitánya fél órát késlekedett a komp evakuálásával. A parti őrség utasította ugyanis, hogy kezdje meg a mentést, ám ezzel kivárt, és mindenkit visszarendelt a hajóba. A kapitányról az is kiderült, hogy a baleset idején nem volt a parancsnoki hídon, harmadtisztje vezette a kompot. Pedig a hajó vészjelzése után öt perccel már felszólították a partról, hogy mindenkivel vetessen fel mentőmellényt és kezdje meg a mentőcsónakok indításának szervezését.

A kapitány is a túlélők között van.

Az alábbi videón a parton gyászolók szertartása látható:

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.