Egy héten belül megtalálhatják az eltűnt maláj gép feketedobozát

baleset
2014 április 19., 07:06
comments 8

A kutatást koordináló központ a Reuters hírügynökségnek számolt be arról, hogy akár egy héten belül is meglehet az eltűnt MH370 járat feketedoboza. Az Indiai-óceánon folyó kutatás területét most egy tíz kilométer sugarú körre szűkítették, ahonnan pulzáló jeleket fogtak még április 8-án. Kedvező időjárás esetén 5-6 nap alatt végezhetnek a terület átfésülésével.

photo_camera REUTERS

A keresésben közreműködő tengeralattjáró drón, a Bluefin-21, rekord mélységben, 4695 méteren végez kutatást. A négymillió dollárba kerülő robot már hat merülést teljesített. A keresésben még tizenegy repülő és tizenkét hajó vesz részt.

Az Malaysian Airlines Boeing-je még március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén, miközben Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.