Orosz barátaink a szólásszabadságért is küzdenek

Média
2014 április 19., 17:34
comments 13

Most például a terrorizmus elleni törvényeket egészítik ki egy passzussal, aminek értelmében a blogok is tömegtájékoztatási eszköznek minősülnek.

A szabály szerint ha egy oldalnak napi 3 ezernél több látogatója van, és reklámok futnak rajta akkor ugyanazoknak a törvényeknek a hatálya alá esik, mint például egy portál. Fel lehet őket jelenteni szélsőséges propaganda terjesztéséért, a hatóságok megbírásgólhátjak a szerzőt, vagy be is zárathatják az oldalt.

Ez a közösségi oldalakon futó blogokra is igaz, bár azt nem tudom, hogy a Tumblrtől például hogy kérnének ki látogatottsági statisztikákat. (Moscowtimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.