Welsz Tamás pénzmosós piramisjátékot üzemeltetett?

bűnügy
2014 április 19., 08:34
comments 9

A Népszabadság szerint Welsz Tamás és hozzáköthető egykori hatósági személyekből álló csapat súlyos milliárdokat keresett úgy, hogy vagyonosodási vizsgálatokat simítottak el, vagy fiktív osztalékról állítottak ki hamis papírokat.

welsz3

Állítólag az adóhatóság elől eltitkolt vagyon 30-40 százalékáért mostak tisztára pénzeket. A lap szerint volt olyan tranzakció is, ami afrikai szegényeknek küldött adománynak tűnt, de a tiszteletdíj levonása után az összeget visszaadták az adományozónak. Hallani olyan szolgáltatásról, mikor a pénzmosást úgy oldották meg, hogy fiktív igazolásokat adtak ki nem létező afrikai befektetésekről, a tisztára mosott pénz a befektetés osztalékaként jelent meg.

photo_camera Welsz Tamás háza Érden

Welsz a tranzakciókat alaposan dokumentálta, a papírok raktározási helyét gyakran változtatta. Állítólag volt olyan ügyfele, akinek aktája mindig Welsz autójában volt. Kalandos életű Welsz Tamásról még mindig nagyon kevés biztosat tudni, halálának okait még mindig vizsgálja a rendőrség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.