A jövő héten látnak neki az égigérő épületnek

külföld
2014 április 20., 12:27
comments 12

A dubaji Burzs Kalifa is szép nagyra nőtt, a maga 828 méterével egyelőre a legnagyobbra a világ összes építménye közül. De pont egy hét múlva nekilátnak felhúzni az épületet, ami sokkal magasabb lesz, majdnem kékestetőnyi, ezer méternél is magasabb.

kingdomtower

Szaúd-arábiai a trónkövetelő, Kingdom Tower a neve, 200 szintes lesz, ebből 160 beköltözhető. December óta folyik az alapozás, a földfelszíni munkák kezdődnek majd most, 80 ezer tonna acélt dolgoznak majd bele. A tervező az Adrian Smith+Gordon Gill Architecture.

A Vörös-tenger partjára tervezett épületben elfér majd sokminden, szálloda, apartmanok, luxuslakások, irodák. A 157 emeleten pedig ez a terasz.

Saudi-Arabien baut hoechsten Wolkenkratzer der Welt

Nagyjából 1,2 milliárd dollárt áldoznak az épületre, és köréépítenek majd egy fél várost. Még több pénzért.

kingdomtower2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.