Osztrák tinilányok mentek harcolni Szíriába

külföld
2014 április 20., 06:25
comments 257

A célunk a halál - üzente a két lány, akik április 10-én tüntek el bécsi otthonaikból. Szüleik szerint eltünésük előtt nem sokkal kezdtek járni egy radikális iszlám prédikátorhoz - írja a Daily Mail.

photo_camera A 15 éves Sabina Fotók: Interpol

Azt feltételezik, hogy Szíriában vannak, ahol cstalkozni akartak a "szent háborúhoz", már házassági terveikről is írtak.

sabina2

A 15 éves Sabina Selimovic és a 16 éves Samra Kesinovic bosnyák meneültek gyerekeiként már Ausztriában születtek.

photo_camera A 16 éves Samra

Eltünésük óta a szüleikkel nem tartják a kapcsolatot, a barátaiknak viszont üzenetek: soha nem fognak megtalálni minket. És kiposztoltak több képet is magukról.

samra

Az osztrák hatóságok azt feltételezik, hogy már egy dzsihádista kiképzőtáborban vannak, és a lázadók közül már férjet is választottak maguknak.

osztrakdizshad2

sabina3

osztrakdzsihad

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.