Úgy néz ki, megmenekült a villamostender

közlekedés
2014 április 23., 04:26
comments 3

A BKK megállapodott a spanyol gyártóval, hogy még 2015-ben leszállítják a villamosok nagy részét, mi pedig még tíz darabot lehívunk a 87 darabra kötött opcióból. Ezzel megmenekülhet az előző uniós ciklusban megnyert támogatás, az új villamosokat pedig a következő ciklus pénzeiből tudjuk majd fizetni. A villamosok azért kerültek veszélybe, mert először a Skodát zárták ki a versenyből offshore-gyanú miatt, utána a Közbeszerzési Döntőbizottság nekik adott igazat, majd a döntés többszöri megtámadása miatt majdnem elúszott az uniós támogatás, aminél kikötés volt, hogy 2015-ig le kell szállítani a gépeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.