Putyin szerint következményei lesznek az ukránok akcióinak

külföld
2014 április 24., 11:37
comments 26

Az ukrán kommandósok folytatják a szeparatisták kiszorítását Szlavjanszkban. A belügyminisztérium közleménye szerint öt terroristával végeztek az akció során. 

photo_camera Az ukrán hadsereg tagjai foglalnak el egy korábban oroszgyanús fegyveresek által őrzött ellenőrzőpontot (REUTERS/Gleb Garanich)

Vlagyimir Putyin államfő csütörtökön a Russia TV-nek adott interjúban elmondta, hogy nagyon súlyos bűncselekmény, ha a kijevi rezsim a hadsereget saját népe ellen veti be.

Ennek következménye lesz azokra az emberekre, akik meghozták ezeket a döntéseket, és ez érinteni fogja az államközi kapcsolatainkat is.

- mondta Putyin.

Közben a Japánban tartózkodó Barack Obama Oroszországot vádolta meg azzal, hogy megcsúfolják azt az egyezséget, melyet az érintett országok külügyminiszterei múlt héten Genfben kötöttek, és aminek értelmében a felfegyverzett, azonosító és felségjel nélküli alakulatoknak el kéne hagyniuk az elfoglalt közintézményeket Kelet-Ukrajnában.

Obama további szankciók életbe lépését is kilátásba helyezte.

Csütörtökön amerikai katonák érkeztek Lengyelországba, hogy ott egy katonai hadgyakorlaton vegyenek részt, a NATO keleti tagországaiból érkező katonákkal közösen. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.