Szabadon engedték Ukrajnában a Vice újságíróját

külföld
2014 április 24., 17:26
comments 5

Kedd este Szlavjanszkban tartóztatták le Simon Ostrovskyt, a Vice riporterét. Operatőrével közösen messze ők készítették a legerősebb felvételeket Kelet-Ukrajnából, ahol oroszgyanús fegyveresek vették át az irányítást több városban is.

Két napnyi bizonytalanság után Ostrovskyt csütörtök kora este szabadon engedték. A Vice csak annyit közölt, hogy a riporter jó egészségügyi állapotban, biztonságban van.

Most, hogy szabadon engedték, a Vice nyilvánosságra hozta azt a videót is, amit az újságíró elfogása előtt készített. Ezen későbbi fogva tartóját, az önjelölt szlavjanszki polgármestert, Vjacseszlav Ponomarevet interjúvolja:

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.