Putyin: Az internet a CIA találmánya

külföld
2014 április 25., 06:28
comments 121

Szerinte az NSA-botrány bizonyítja, hogy a rendszer a CIA találmánya. Javasolta, hogy egy másik rendszert kellene kiépítenie Oroszországnak.

Putyin régóta célozgat arra, hogy az országnak saját internetre lenne szüksége, és Németországban, Brazíliában és más országokban is felmerült már hasonló ötlet.

Arra a kérdésre, hogy az orosz kormány is végzett-e az NSA-éhoz hasonló megfigyeléseket, Putyin azt válaszolta: "Remélem, hogy nem csinálunk ilyet. Nincs annyi pénzünk, mint az USA-nak."

A beszélgetés során később elismerte, hogy megfigyeltek bűnözőket és potenciális terroristákat, de tagadta, hogy tömegesen lehallgatták volna az állampolgárokat.

 

(guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.