Bor vagy sör? Film vagy sorozat? 5 kérdés, ami eldönti a randit

hirdetés
2014 április 28., 07:53
ad

Mit számít, hogy bort, vagy sört iszol-e? Miért lényeges, hogy munkamániás és sorozatfüggő vagy, és hogy elfog a pánik, ha a csajod véletlenül leveri a polcról a borotválkozótükrödet? Mert ezek az apróságok is meghatározzák, kivel érzed magad egy hullámhosszon.

Izgalmas megtippelni, hogy két ember, aki soha nem találkozott korábban, vágyik-e majd a folytatásra az első randi után. A Csajok és Pasik társkeresőnél is folyamatosan elemzik az aktivitási adatokat. Az általános bejelölési, üzenetküldési statisztikák mellett közel

200 különböző személyiségi kérdést

válaszolhatnak meg a felhasználók egymás adatlapján, hogy kiderüljön, mennyire passzolnának egymáshoz. A kérdések egy része könnyed, szórakoztató, a másik részük komolyabb, világnézeti jellegű.

Hasonló, külföldi elmezésekből kiindulva a CsP megvizsgálta, hogy vannak-e olyan, a magyar felhasználókra jellemző kérdések, amelyek rámutatnak, hogy az életben is bejönnek-e a párkeresők egymásnak. Azt keresték, hogy melyek azok a kérdések, amelyeket a magyar felhasználók meghatározónak gondolnak, és ehhez képest hogy alakul minden a valóságban.

A résztvevők 5 olyan kérdést választhattak a szolgáltatásban elérhetők közül, amelyek szerintük döntő jelentőségűek lehetnek az összeillés szempontjából. A legtöbb szavazatot a komolyabb témák kapták: “Szívesen beszélsz-e az érzéseidről?” “Szoktál-e beszélni a szexről?” “Szeretnél-e gyereket?” “Vallásos vagy?” “Zavarna-e, ha a párod dohányozna, vagy ha alkoholt fogyasztana?”

A szolgáltatásban mutatott aktivitás alapján azonban úgy tűnik, hogy néhány, jóval könnyedebb kérdés sokkal jobban jelzi előre a sikert. “Sorozat vagy egészestés film?”, “Babonás vagy?”, “Éltél-e már külföldön?”, “Bor vagy sör?” “Sokat dolgozol?”

Ezeknél a kérdéseknél a megkérdezett sikeres elsőrandizók véleménye átlagosan 67 százalékban egyezett. Az összes kérdés átlagában ez az arány csak 35 százalékos volt.

Miért pont ezek a témák a lényegesebbek? Mert a lazább kérdésekre adott válaszok mögött egy csomó, jóval összetettebb személyiségjegy húzódik meg, így az apróbb ügyekben való egyezés a fontosabb dolgokban is eredményezhet hasonló gondolkodást. Ezenkívül az emberek ilyen egyszerű kérdésekre jóval könnyebben adnak őszinte választ, több ilyen kérdésből pedig az egész személyiség kirajzolódik. A jelek szerint működik.

A Csajok és Pasik a legnagyobb magyar nyelvű közösségi társkereső. Mobilon, facebookon és a csajokespasik.hu oldalon érhető el. Több mint 300 ezer tag között te sem fogsz unatkozni!

Csajok és pasik promotion

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.