Megdöbbentő adat: 94 %

meghökkentő tudomány
2014 május 04., 13:53
comments 28
photo_camera Mark Kolbe / Getty Images

Az egy dolog, hogy a nyugati társadalom egyre inkább elfogadja a homoszexualitást, de vajon a nemi és szexuális identitás megnyilvánulásaival szemben is megengedőbbé váltunk-e? Ezt kutatta pár brit tudós.

A hipotézisük az volt, hogy igen. Bizonyításként kiválasztottak negyven embert, akik szerintük a maszkulinitás megtestesítői:

18-19 éves, heteroszexuális sportolókat.

Közülük

  • 39 aludt már egy ágyban férfival.
  • 37 már bújt össze kiskifli-nagykiflibe másik férfival.
  • A 3-ból, aki még nem, 1 szeretne.

A37 összebújó között voltak, akik kimondottan gyakran bújtak össze más férfiakkal. Az is kiderült, hogy

nincs korreláció a társadalmi hierarchia és aközött, hogy ki a kicsi és ki a nagy kifli.

"Connor mellett nem feszélyezem magam. Boldogan hajtom a fejem a vállára, ha a kanapén heverünk, vagy ölelem át az ágyban. De nem csak őt. Ez szerintem annyi, hogy mi mind nagyon jó és közeli haverok vagyunk" - mondta az egyikük.

A kiflizésnél gondot okozhat a reggeli merevedés, de ezt a srácok poénkodással ütik el. A kutatók szerint ez természetes, mert közismert tény, hogy a hetero férfiak poénkodással próbálják elütni a kínos szexuális feszültséget.

A kutatásról a Voxon olvastam, és csak megerősíteni tudom, amit ők is írnak:

ebből még hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni.

A minta nagysága, és hogy kizárólag brit egyetemek 18-19 éves sportolóit kérdezték, akiket ráadásul személyesen a kutatók választottak ki, nehezen általánosítható következtetésekre vezet.

A sztorit Tebege kedvenc híradója, a Young Turks is feldolgozta, íme:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.