Az emberek harmada retteg az androidoktól, ötödük viszont még dugna is velük

TUDOMÁNY
2014 május 08., 09:47
comments 67
photo_camera Michael Coghlan / Flickr

A brit tudósok megint odatették magukat, kikutatták, hogy hogyan viszonyulunk a robotokhoz. A Middlesex Egyetem kétezer fős mintán végzett kutatása szerint elég megosztottan:

  • A válaszadók 46 százalékát aggasztotta a technológia túl gyors fejlődése.
  • Harmaduk konkrétan tart attól, hogy az androidok fenyegetést jelentenek az emberiségre.
  • Cserébe a válaszadók ötöde akár ágyba is bújna egy robottal.

Mondom, egy rideg, jó esetben is javarészt fémből készült robottal.

Mindez persze az elmúlt évek feljeményei után annyira nem meglepő. A Tinder és társai korában az udvarlás sokat vesztett az intimitásából: a flörtölésnek már egyáltalán nem feltétele a fizikai közelség, pláne az ismerettség.

Arról nem is beszélve, hogy a techrajongó Japánban például a kamaszfiúk 36 százalékát már egyáltalán nem érdekli a hagyományos értelemben vett szex - az a fajta, amihez szükség van egy másik emberre. Ők inkább virtuális barátnőkre, vagyis szoftverekre pazarolják szexualitásukat. (Via The Daily Beast, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.