Conchita Wurst győzelme miatt saját dalfesztivált szerveznének orosz politikusok

külföld
2014 május 13., 15:55
comments 105

Valerij Raskin kommunista párti képviselő kedden felszólította Oroszországot, hogy mondjon le a dalfesztiválon való részvételről, és szervezzen egy párhuzamos versenyt Eurázsia hangja (Voice of Eurasia) elnevezéssel.

Raskinnak és képviselőtársainak az nem tetszett, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált idén az osztrák transznemű előadó, Conchita Wurst nyerte, aki nyíltan kiállt a melegjogok mellett is. Az ilyesmi Oroszországban annyira nem menő mostanában.

A legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál eredménye nyomán elfogyott a türelmünk. El kell hagynunk ezt a versenyt. Nem tűrhetjük ezt a végtelen őrültséget

- idézte a képviselő parlamenti felszólalását az Interfax hírügynökség. 

Volt orosz képviselő, aki pedig azt javasolta, hogy ne engedélyezzék Wurstnak, hogy Oroszország területére lépjen.

Raskin nem is maradt egyedül ötletével, azt azonnal támogatta Európa utolsó diktatúrája, Fehéroroszország is.

Conchita Wurst győzelme az Európai Unió morális értékeinek teljes összeomlását szimbolizálja. Nincs szükségünk Európára

- fogalmazott közleményében Aljakszandr Lukasenka államfő szláv tanácsadó testülete.

Jelentős államférfiak itthon sem bírták ki, hogy ne kommentálják egy marginális dalverseny végeredményét. Hétfői parlamenti beszédében Harrach Péter, a KDNP vezetője például azt mondta, hogy

Amikor egy férfi azt mondja magáról, hogy nő, és történetesen még szakálla is van, akkor lehet, hogy jópofaságnak gondoljuk ezt, és addig talán nincs is baj, a baj akkor kezdődik, hogy ha pozitív diszkrimináció győztese lesz ez a szakállas nő.

De kiborult például az ismert közgondolkodó, Bencsik András is:

bencsik wurst

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.