https://444.hu/assets/milka_clk.jpg

Ha ma csak 13 fajta Milkát nem kóstolsz meg, ez a 13 legyen az!

gasztronómia
2014 május 16., 07:17
comments 187

A Milka fejlesztőrészlegében elgurulhatott a robbanócukorka, vagy csak simán besanyiztak, nem tudni, mindenesetre a gyár elképesztő mennyiségben ontja magából az újabb és újabb modelleket. Vannak köztük más ismert márkák kannibalizására tett kísérletek (LU, Oreo, Daim), direkt üzenetesek (narancsos Love me, szilvás Kiss me, fuck me, tényleg), van bogyós, rizses, sós pereces és no name csokidrazsés (az M&M's biztos nem adta be a derekát).

Bár a 13-ból csak hatot bírtunk megkóstolni, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne hová fejlődnie a Milkának. Nemzeti érzelmű fogyasztókként a Túró Rudis, a Boci csokis és a negrós Milkát várjuk a leginkább, de ha van egy kis eszük, kijönnek a véres hurkás, a disznósajtos és a tepertős változattal, ami azért lesz jó, mert onnantól kezdve semmi mást nem kell majd enni, csak Milkát. Addig is itt vannak ezek.

1. Milka + Sós perec = Gyerekkor

milka_brezel1

A ropis csokit mind feltaláltuk, én kb. hat éves koromban. A klasszikus recept szerint a ropit az egyik (jobb) pofánkba, a csokit a másik (bal) pofánkba tápláljuk, majd a szájüregben házasítjuk. Most a Milka is feltalálta a ropis csokit, bár az ő módszerük némileg szofisztikáltabb. Előnye: csokis a ropi. Hátránya: kevés a ropi. (-akiraly)

2. Milka + Oreo = Tragédia

milka_oreo1

Az amerikai silánykekszipar ikonikus terméke, az Oreo akkora rajongótáborral bír, olyan fontos kulturális szimbólummá vált, hogy gyakorlatilag bármit el lehetne adni vele a babakocsitól az egéralátétig. Még Milkát is. A tejcsoki puha, olvadós konzisztenciájának elvben jót tenne a roppanós keksz, de sajnos a Milkába túl sok tejes töltelék és túl kevés keksz jutott. Így, ha lehet, a végeredmény még annál is émelyítőbb, mint azt összetevői egyenként indokolnák. Kedvem támadt stílusosan egy Dr Pepper Cherryvel leöblíteni, aztán kiköpni az egészet egy vödörbe, ahogy a bortesztelők szokták. Biztos vagyok benne, hogy annak a vödörnek a tartalmával az egész emberiséget ki lehetne irtani. Ha léteznek ufók, azokat is. (-anarki)

3. Milka + Pörkölt kukorica = Gyerekszáj

milka_crunchy1

Ha már gyerekkorunkban is létezett volna pörkölt kukorica, mindannyiunk második élelmiszeripari találmánya a csokis pörkölt kukorica lett volna. A Milka most megcsinálta, amiből csak arra tudok következtetni, hogy az R&D részlegükön felhalmozták a világ összes élelmiszerét + egy halom csokit, beeresztettek egy csapat óvodást és gondosan jegyzetelték, hogy mit esznek mivel. Előnye: csokis a kuki. Hátránya: kevés a kuki (-akiraly)

4. Milka + LU keksz = Új kémiai elem

milka_lu1

Önmagában nem lenne baj se a csokival, se a keksszel, de az a két elem a LU kekszes Milkában olyan kémiai jellegű kölcsönhatásba lép egymással, ami a világ legfelkészültebb vegyészeit is meglepné. Az így létrejött új elemet a periódusos rendszerben magabiztosan a bizmut (83) és a polónium (84) közé helyezném, ha lenne ott még hely, de nincs. Annak, aki se bizmutot, se polóniumot nem kóstolt még, pakurát és bitument viszont igen: pakurás alaptónus bitumenes lecsengéssel; szellőztetés után nyomokban előjön az alpesi terroárjelleg. Tíz év múlva érdemes lesz felbontani egyet, hátha szépen öregszik. (-anarki)

5. Milka + Chips Ahoy = Borzalom

milka_ahoy1

Pörkölt kukorica hiányában mindannyiunk második élelmiszeripari találmánya a chipses csoki volt. A Milka ezt nem találta fel: ne tévessze meg a név, ez nem "olyan" chips! Hanem csokis kekszes. A Chips Ahoy az amerikai csokiskekszipar ikonja, nála ikonabb talán csak a Famous Amos. A csokis keksz jó. A csoki jó. A csokis kekszes csoki borzalmas. A Milka R&D részlege érthetetlen okból arra jutott, hogy nem elég két, eleve édes dolgot összekeverni, azt még valami elviselhetetlenül gejl krémmel is tetézni kell. Bár a Kajla nugáton és a Katica étbevonón kívül nem szivesen mondok ilyet csokira, de ez vacak. Előnye: - Hátránya: ∞ (-akiraly)

6. Milka + Daim = Meglepetés!

milka_daim1

A Daim az egy svéd csoki, ami úgy készül, hogy kristályos állagú, sós mandulavajat bevonnak tejcsokival. Eleve merész konstrukció, de még ennél is merészebb dolog mindezt leönteni egy kislábasnyi Milkával. A végeredmény meglepetésre egész jó, sőt nekem ez jött be a legjobban az összes közül: egyrészt jó, hogy néha recseg-ropog, másrészt nincs annál kellemesebb meglepetés, mint amikor az ember az émelyítő csokitengerben egy hatalmas sókristályra bukkan, és elégedetten elropogtatja. Ha valaki tud roppanós, sós mandulavajas csokit normális fekete csokival, szóljon, de ez a Milka-mezőnyből még így, tejesen is kiemelkedik. (-anarki)

A többi hetet kóstolja meg, akinek hét anyja van. Helyettük itt van néhány, amire komoly szükséglet mutatkozik, és a nevük már meg is van. Milka, ébresztő!

Milka Captain Obvious

1milka_turo

 Milka Ungherese

1milka_paprika

Milka Uborka (Milborka)

1milka_uborka

 

Milka Piedone (Húsimádók Kedvence)

1milka_sajt
Jó étvágyat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.