Hahó! A bécsi érsek örül Conchita Wurst győzelmének

bulvár
2014 május 16., 10:18
comments 91

Christoph Schönborn bécsi érsek pénteki szokásos heti glosszájában az egyik legolvasottabb bécsi napilap, a Heute hasábjain gratulált Wurstnak.

Örülök, hogy Thomas Neuwirth ilyen nagy sikert aratott Conchita Wurstként. Isten sokszínű kertjében nagy a tarkaság. Nem mindenki, aki férfinak született, érzi magát annak, és ez így van a nők körében is. Emberként ugyanúgy megérdemlik a tiszteletet, mint bárki más.

photo_camera Fotó: Tobias Schwarz / Reuters

Az érsek szerint valós és jelentős téma a tolerancia a melegekkel szemben.

Az olyanok, mint ő, sok gúnynak, trágárságnak és intoleranciának vannak kitéve, márpedig a tolerancia azt jelenti, hogy tiszteletben tartunk másokat akkor is, ha nem osztozunk a meggyőződésében.

Schönborn bécsi érsek akkor is örvendezett mikor Wurst meglátogatta a bécsi fogadalmi templomot, ahol a Testiség és szexualitás című kiállítás volt látható. Az érsek elmondta, imádkozik azért, hogy Isten áldása kísérje az oly nagy sikert arató osztrák énekes életét, és jól gazdálkodjon győzelmével. Az osztrákok 80 százaléka szerint Conchita Wurst győzelme használ az országimázsnak. Werner Faymann osztrák kancellár és Josef Ostermayer kulturális miniszter  vasárnap hivatalában fogadja az Eurovíziós Dalfesztiválon győztes 26 éves énekest, aki ezt követően a kancellári hivatal előtti téren, a Ballhausplatzon ad köszönetmondó koncertet rajongóinak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.