Fedezze fel az illy MonoArabica területszelektált kávékat!

hirdetés
2014 május 16., 10:16
comments 8
ad

Ismerje meg a magyar Illy Ferenc által alapított világhírű illy kávét a megújult illy Espresso & Gourmet Webshopban! Kóstolja meg az illyt az Önnek tetsző formában, szemestől a kapszulásig, világostól a sötét pörkölésig, a jól ismert klasszikus 100% Arabica keveréktől a területszelektált MonoArabica Brazília, Etióp, Guatemala, India kávékig. Nézze meg működés közben a Red Dot Design díjnyertes Francis kapszulás kávégépet! Jelentkezzen az Universitá del Caffé Hungary kávészakértő kurzusára! Nézzen körül nálunk!

Illy6

A látványosabb külső mellett számos új szolgáltatással és termékkel fejlesztettük az illy Espresso Shop webáruházat: bankkártyával is fizethet, klubtagként egy kattintással utánrendelhet, vagy akár vendégként, regisztráció nélkül is vásárolhat. Kedvenceit elmentheti, és már ajándékutalványt is vásárolhat, valamint számos átvételi módot választhat. A jobb tájékozódást fotógalériákkal, használati videókkal és a kávézáshoz kapcsolódó érdekes, fontos információkkal segítjük.

Tudta Ön?

Az illy mai napig legfontosabb találmányát, a nyomás alatti csomagolást a kényszer szülte 1933-ban. Mikor Francesco Illy szakítani akart partnerével, Hausbrandttal, megállapodtak, hogy a Hausbrandt Triesztet látja el kávéval, Illy pedig a városon kívüli területeket. Csakhogy a frissen pörkölt kávé levegővel érintkezve nagyon hamar veszít minőségéből, így meg kellett oldani, hogy minőségvesztés nélkül legyen messzebb is szállítható. Ekkor találta fel és szabadalmaztatta Illy Ferenc a ‘pressurization’ néven ismert, máig használt módszert, mely mind a mai napig a legfejlettebb, legtökéletesebb kávé csomagolási módszer. Lényege, hogy nagy nyomás alatt a kávéban levő oxigént nitrogénnel helyettesítik, így tökéletesen konzerválják a frissen pörkölt kávét. Ez a technológia tette lehetvé az illy számára a világméretű exportot, és ez tette szükségessé olyan csomagolás használatát, amelyik hosszú távon kibírja a megnövelt nyomást. Az illy kávék jellegzetes, fémdobozos csomagolása ennek a technológiának köszönhető. A jellegzetes, kávézókban a darálón látható 3 kg-s fém kávésdoboz formáját már sokan másolják, a nagy nyomás alatti csomagolástechnológiát azonban nem alkalmazzák.

Illy4

Ha ellátogat weboldalunkra a világszerte elismert termékek mellett ilyen érdekességeket is megtudhat:

  • Vajon miért ragaszkodik az illy évtizedek óta, - tehát jóval az ún újhullámos kávék előtt! - kizárólag a legjobb minőségű Arabica kávéhoz, és miért csak egyetlen, 9 Arabica kávéból álló blendet/keveréket gyárt?
  • Miért nem Fair Trade az illy, ellenben mitől Fenntartható?
  • Az illy csésze formáját milyen kávétudományos alapokon tervezte Matteo Thun sztárépítész, hogy az a legjobban szolgálja a kávé kvintesszenciája, az eszpresszó ízlelését, látványát és illatát?
  • Az illy ma már nemcsak kávé. A cégcsoporthoz tartozik az ínyenc Domori csokoládé és a BBC által “csendes teaforradalmárnak” nevezett Dammann tea is.

Látogasson el május 16-tól 18-ig a Design+ Kiállítás és Vásárra a Max Citybe, ahol a Möbelkunsttal közösen kávégép akcióval várjuk, és megkóstolhatja a MonoArabica területszelektált illy kávékat is!

Espressoshop.hu

LIVE HAPPilly

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.