Összeül a nemzetbiztonsági bizottság Kovács Béla miatt

POLITIKA
2014 május 16., 12:22
comments 25

Hétfőre összehívták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, hogy megvizsgálják ott is, mi lehet Kovács Bélával, a Jobbik EP-képviselőjével, akit a párt 3. helyen jelölt most is a választási listáján. Kovácsot a magyar hatóságok azzal vádolják, hogy Oroszországnak kémkedett. A bizottság összehívását DK-s és LMP-s politikusok kezdeményezték. A bizottság ülését Molnár Zsolt szocialista bizottsági elnök hívta össze.

Néhány politikusi vélemény az ügyről:

  • Németh Szilárd - Fidesz: Példátlan és megdöbbentő, a Jobbik végezzen el teljeskörű vizsgálatot.
  • Mesterházy Attila - MSZP: Vona Gábor mondja meg, hogy leveszi-e a Jobbik EP-listájáról Kovács Bélát.
  • Bajnai Gordon - Együtt-PM: Ha kiderül, hogy igaz, amit Kovács Béláról állítanak, sem neki, sem pártjának nincs helye sem az európai, sem más parlamentben.
  • Morvai Krisztina - Jobbik: Nincs ok arra, hogy Kovács Bélát levegyék a Jobbik EP-listájáról, az ügy nem fogja a választási eredményeket befolyásolni.

Kovács visszautasította a vádakat, azt mondta, hogy nem kémkedett Oroszországnak.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.