https://444.hu/assets/india_2.jpg

Hatalmas tömeg ünnepelte az indiai nacionalista párt győzelmét

külföld
2014 május 17., 07:32
comments 2

Rákay Philip térde is megremegett volna az Újdelhiben ünneplő tömeg láttán, akik szombatra virradóra ünnepelték a hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata Párt választási győzelmét és kormányzásra készülő Narendra Modit. A párt abszolút többséget szerzett, 276 mandátumot vitt a 543 tagú törvényhozásban. Modi szerint jó idők következnek India életében és kijelentette, hogy

a 21. század India évszázada lesz.

photo_camera AFP Photo/ Biju BORO

Modi rajongói átszakították a rendőrségi kordont Újdelhiben és megrohamozták az őt szállító gépkocsikonvojt. A választások rekordszámú résztvevővel zajlottak le öt hét alatt, április elejétől május 12-ig: mintegy 551 millióan járultak az urnákhoz, így a részvételi arány elérte a rekordot jelentő 66,38 százalékot. Az eddig kormányzó Indiai Nemzeti Kongresszus párt, a Nehru-Gandhi család elismerte vereségét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.