Tudja, mit készül megvenni egymilliárd dollárért a Youtube?

TECH
2014 május 19., 06:06
comments 5

Felvásárolni készül, vagy talán már fel is vásárolta a Youtube a Twitch nevű videómegosztó szolgáltatást, ami az elmúlt három évben havi 45 milliós felhasználótábort szerzett magának pusztán azzal, hogy élőben lehet rajta közvetíteni azt, ahogy valaki számítógépes játékkal játszik.

Ez pedig felettébb népszerű hobbinak bizonyult, mint az a látogatói számból kikövetkeztethető. Egyrészt azért, mert az e-sport néven futó szórakozás - vagyis az, hogy a játékosok hivatalos keretek között gyepálják egymást Counter Strike-ban, Starcraftben, vagy valami hasonlóban - egyre népszerűbb a világban.

Másrészt azért, mert a Twitch vezetői szerint az, ha egy sztrímet több tízezren néznek egyidőben, néha még a Youtube-ot is megterheli.

Azt, hogy az üzlet megköttetett, a Variety hajnalban jelentette, de azóta a Wall Street Journal azt írta, hogy még csak tárgyalnak az egymilliárd dolláros ajánlatról.

Hogy ez mennyi pénz?

Emlékeztetőül: a Google 2006-ban 1,65 milliárdot fizetett az egész Youtube-ért.

(Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.