A csúcsrendőrök sajnos belebuktak annak felderítésébe, hogy ki lopott fákat a Tiborcz-földek melletti erdőből

bűnügy
2014 május 29., 05:58
comments 111

Aki lemaradt a nagy falopás történetéről:

Orbán Ráchel sógornője, Tiborcz Eszter nyert 157 hektár állami földet. A két szántó között ott ágaskodott egy erdő. Az erdő nem tartozik Tiborcz Eszter szerzeményéhez. Az 1,6 hektáros erdőből tavaly év elején valakik elég sok fát kivágtak. Nem egyik pillanatról a másikra jó pár nap alatt. Ehhez nem volt engedélyük az erdő tulajdonosától. Magyarul ellopták onnan sok fát.

A tulajdoni lapon az erdőművelési ágon felül ez áll: Natura 2000, európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű terület.

A Népszabadság munkatársa, Ferenczi Krisztina még látta a feldarabolt, halomra rakott fákat. És azt is, hogy azt egy traktorral viszik el. Ezt le is fényképezte. Ugyanaz a traktor volt, ami később felbukkant Orbán Ráchel és Tiborcz István esküvői fotóin. A legendás lagzi helyszíne, a Tiborcz-birtok egy kőhajításra van a két szántó között megritkított erdőtől.

Az ügyben volt feljelentés is, mégpedig a fakivágás és a kivágott fák ellopása miatt. A Bicskei Rendőrkapitányság azonban felpasszolta az ügyet a Fejér Megyei Rendőr-főkaitányságra. De itt sem volt megállás, a legkomolyabb ügyeket vizsgáló Nemzeti Nyomozó Irodához került a szövevényes falopás. És ők most végre elárulták a Népszabadságnak, hogy mire jutottak az egy éve tartó nyomozásban.

1. A fák kivágása miatt természetkárosítás gyanújával indult eljárást megszüntették.

2. A fák ellopása ügyében pedig felfüggesztették az eljárást.

Az NNI sem tudta azonosítani a fatolvajokat. De, talán van remény, mert nem zárták le végleg az ügyet. Lehet, hogy itt is DNS-mintákat vesznek majd mindenkitől, mint az Orbán Ráchel esküvőjén eltűnt telefon miatt a lagzin dolgozó összes pincértől, szakácstól, alkalmazottól. Mind a hatvantól.

Vagy ha esetleg visszatérnek majd a bűnözők a tett színhelyére, akkor elkapják őket a szokásos kérlelhetetlen üldözésben.

De mind közül a legfájdalmasabb ebben, hogy tudják milyen fákat vágtak ki a Tiborcz-szántók között. Igen, a magyarság hungaricumfáját,

akácokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.