Akinek nem tetszik Szőcs Géza sámándobos izéje, az nem toleráns a másság iránt

képzavar
2014 május 30., 12:07
comments 80

Ráállt az "Ezek a sajátjuktól eltérő véleményt nem bírnak elfogadni" című, népszerű trackre a Carpathia Kft. Ők jegyzik a milánói expóra tervezett sámándobos lidércnyomást. Ezt:

samandob02

A Magyar Nemzettől a Magyar Építészkamaráig már mindenki leírta, hogy miért borzasztó ez 2 milliárd forintért készülő izé, ami Magyarországot fogja képviselni. Most arról nem beszélve, hogy az eredeti győztesek a Facebookról tudták meg, hogy nem az ő elképzelésüket valósítják meg, ami megint csak rettentő elegáns.

Szóval a Carpathia Kft. most már nem hagyhatta szó nélkül a nemtelen gyalázkodást, és kiadtak egy közleményt. Sok vicces dolog van benne. Ilyenek:

"Ha valaki valahol elsőként végez, a második ugyanabban a versenyben lesz második."

De mégis ez a legjobb rész:

"Az építészet történetét mindig is jellemző viták az utóbbi évszázadokban mint a racionális és a romantikus irányzatok közötti összecsapásokban fogalmazódtak meg. Ebbe a szembenállásba illeszkedik a jelen konfliktus is, amelyben a másság iránti, a mások világlátása és szemlélete iránti tolerancia kevés szerephez látszik jutni."

Mert ez kérem, amit itt a képen látnak nem egy ronda épület. Ez egy világlátás. Ha úgy tetszik szemlélet. Amit csírájában fojtana el a tolerancia diktatúrája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.