Motorral érkezett az MSZP választmányra Mesterházy volt pártelnök

POLITIKA
2014 május 31., 07:38

mesterhazymotorja

Ezzel jött a Jókai utcába, de nem tolta be a pártszékházba, hanem letámasztotta és szó nélkül bement - jelentette a helyszínről Király András. A hét elején még valami izgalommal kecsegtető választmánynak sok dolga nem lesz Mesterházy és az elnökség felének lemondása után, ki kell írniuk a teljes tisztújítást.

Zárt ülés lesz, így legfelejbb utólag derül ki, mennyire esnek neki a lemondás ellenére Mesterházynak.

mszpvalasztm

Tóbiás József - aki sajtóhírek szerint még akár lehet valaki majd - azt mondta az újságíróknak, hogy szerinte még felállhat az MSZP. Puch László viszont csak egy kis helyet kért, hogy bejuthasson.

Megjött Veres János egykori pénzügyminiszter is, aki a csúfos EP-szereplés miatt lecsúszott a jól fizető brüsszeli állásról. Ő nem teketóriázott, azt mondta: "Ma a választmány eldönti, hogy hogyan legyen."

Ujhelyi István, aki előbb bejelentette, hogy vállalja az elnökséget, aztán mégsem, azt mondta: csak rábeszélésre és csak az ideiglenes elnökséget vállalta, de most új helyzet van. Szerinte működik a párt immunrendszere, a láz majd meggyógyítja az MSZP-t. Hiller István szerint a cél a párt gyengülésének a megállítása. Azokra a kérdésekre, hogy hogyan működnek majd együtt Gyurcsány Ferenccel, egyikük se válaszolt.

A sorra érkező, talán lehet belőlük valaki szocialisták közül Szanyi Tibor is mondott pár mondatot. Szerint ma az a kérdés, hogy ugyanazt a darabot akarják-e továbbjátszani új szereposztásban, vagy új darabot írnak. Jelöltekről csak ezután lesz értelme beszélni.

És megérkezett Szekeres Imre is, nem maradt néma. Szerinte a választások üzenete az volt, hogy a szavazók széles összefogást akarnak, és most az a kérdés, hogy ez megvalósítható-e az MSZP bázisán. Milyen kár, hogy zárt ülés lesz.

Az MSZP-ben most már tényleg semmi sem szent. Kovács Laci bácsi László nehezményezi, hogy a kora miatt folyamatosan támadják. Kovács 75 éves lesz július 3-án. De a hírek szerint ő például nem ugrana el a feladat elől, ha megtalálnák a feladattal.

Mindeközben valaki eltolta Mesterházy motorját!

mesterhazymotor

De nem ellopta, megvalósítav az évszázad bűncselekményét egy fél tucat kamera előtt, csak arrébb rakta. Mégpedig Mesterházy sofőre. Hogy ő hogy került ide, azt nem tudni, mert Mesterházy motorral jött, és nem ült mögötte a sofőr.

Amúgy hat kamera, hét fényképezőgép és tizennégy mikrofon várja az érkezőket.

És már Lendvai Ildikó is bent van. Ő a hét elején elég világosan megmondta Mesterházynak, hogy ne taktikázzon, mondjon le. Lendvai azt oszotta meg az újságírókkal, hogy több alkalmas jelölt is van. Ő lényegesnek a csapatot tartja, aminek az alkalmas jelöltekből kéne állnia.

Józsa István szerint sok jó, alkalmas ember van, de szerinte ezt mi is tudjuk. Király kolléga egy akkora kérdőjelet küldött ehhez a helyszínről, hogy nem fért ki a monitoromra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.