https://444.hu/assets/pápa-peresz-abbasz.jpg

Az a vicc megvan, amikor a pápa, az arab meg a zsidó együtt imádkozik?

vallás
2014 június 08., 19:53
comments 64

Csak mert ez nem vicc.

photo_camera Simon Peresz és Ferenc pápa kezet fog (Fotók: AFP / Filippo Monteforte)

A vatikáni kertekben ma este közel-keleti békeimát tartottak. A katolikus egyházfő, majd az izraeli és a palesztin elnök is beszédet mondott.

  • Ferenc pápa szerint a békéhez nagyobb bátorság kell mint a háborúhoz. A beszéde végén a „testvérek” (keresztények, zsidók és muzulmánok) közös Istenéhez imádkozott a békéért.
  • Simon Peresz izraeli állmfő szerint az izraeli és a palesztin szülőknek is kötelessége, hogy békét teremtsenek a gyerekeiknek, még ha ez áldozatokat is követel.
  • Mahmúd Abbász palesztin elnök olyan békét kért, ami igazságot, méltó életkörülményeket, szabadságot és független palesztin államot biztosít.

Mindhárman a béke szóval zárták a beszédüket. (MTI)

A sorozat előző részéből

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.