Heineken Legendák Harca döntő az Akvárium Klubban

hirdetés
2014 június 10., 08:14
comments 6
ad

2014.06.05 – Budapest, Erzsébet tér, az egykori Gödör Klub : pezseg az élet, mindenhol fiatalok és turisták tobzódnak, jól látszik, itt készül valami. Csini hostesslányok terelgetik az érdeklődőket, szállingóznak a fotósok, újságírók, még néhány celeb is feltűnik a forgatagban.

heineken_starserve_csapolás

heineken__NAI9848
heineken_top10
heineken_győztes_munkában

heineken_fontos_dőlésszög

Már hetekkel ezelőtt elfogytak a Balaton Sound bérletek, és hamarosan elkelnek a napijegyek is, de a Heinekennek köszönhetően még mindig van esély a részvételre Magyarország leismertebb tucctucc-fesztiválján. A vörös csillagos, mégis a kapitalista jólét egyik szinonimájaként ismert Heineken kreatívjai a Facebookon buzdították a sörivókat, mutassák meg, ők is olyan valódi legendák – legalábbis némely speciális szakterületen, részletek alant -, így ott a helyük a habbal-sörrel folyó balatoni Kánaánban. A netes selejtező lezárult, így a 25 legendás tehetség végre a közönség és a zsűri előtt is összecsaphatott az utolsó VIP jegyekért.

Némi csúszással indult a délután ötre kiírt esemény, a házigazda szerepét Istenes Bence rádiós és tévés műsorvezető töltötte be. Az öttagú zsűriben is legendás zenész és sportemberek kaptak helyet: Jelen volt Erdei „Madár” Zsolt bokszoló, Ganxta Zolee rapper, Egri Péter, a Mystery Gang gitáros-énekese, Rippel Feri, Guinness-rekorder és artista, valamint Herczeg Zoltán divattervező.

heineken__NAI9482

heineken_zsűri

Az estet a HEINEKEN Hungária marketingigazgatója nyitotta meg, azzal az erőteljes felütéssel, hogy a Heineken évek óta a világ legnemzetközibb sörmárkája. Kiemelten fontos szerepet tölt be a Magyarország a közép-európai régióban, hiszen azon túl, hogy a hazai sörgyárak közül egyértelműen piacvezető, az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a legtöbb szomszédos országba is tőlünk exportálnak.

Minden kategóriában az öt legjobb versenyző vehetett részt a döntőn, és mérhette össze tudását a vetélytársakkal: limbózás, sörcsusza, extrém sörnyitás, madárcsalogatás és szemöldöktánc is volt a versenyszámok között. A zsűritagok rövid szöveges értékelés után pontozótáblák segítségével osztályozták a produkciókat. A megmérettetések közben Bence a tőle megszokott magabiztossággal oldotta a feszültebb versenyzők hangulatát, a zsűri néhol csípős, de humoros megjegyzésein senki sem sértődhetett meg, hiszen nyilván a patakokban folyó, jéghideg csapolt sört terhelte értük a felelősség java része.

heineken__NAI9318

A versenyszámok közti szünetekben sem unatkozott a közönség, bűvészmutatványokkal szórakoztatták a nagyérdeműt és a fellépők között láthattuk Szabó Tamás tánckoreográfust új csapatával együtt, akit még a Csillag Születik-es Bad Boyz nevezetű formációból ismerhetünk meg.

A résztvevők számára Budapest tíz legkiválóbb pultosa csapolta a Heinekent, hiszen magas fokú sörélmény csak profi csapolással érhető el. Odatették magukat a bartenderek, ugyanis a vendégek szavazatai alapján a legjobb öt csapos szintén részt vehet a Balaton Soundon, ahol megrendezik a magyarországi nagydöntőt. A tét nem kicsi, ugyanis a nyertes repülhet az Amszterdamban megrendezésre kerülő sörcsapoló világversenyre, ahol első alkalommal képviselheti Magyarországot. Mi ehhez egy Bocuse d’Or!

A Heineken azokról sem feledkezett meg, akik nem kerültek be a Legendák Harca döntőbe. A napokban elindult a Legendák Arca verseny, melyre szintén a Facebookon lehet jelentkezni. Itt a tíz legszerencsésebb versenyző szintén fesztiváljegyet kap, és ezért nem kell mást tenni, mint mielőbb jelentkezni, majd június 29-ig szakállt növeszteni (lányok, bocs). Egy csupasz arcú „előtte” és egy szőrös „utána” fotót kell feltölteni, majd a Facebook-oldal követői szavazással döntik el, ki az a tíz fő, aki a Heineken vendégeként részt vehet a júliusi elektronikus zenei fesztiválon.

A megmérettetés már Müller Attilát is felcsigázta, ezért úgy döntött, csatlakozik a Legendák Arcához. Ne feledjétek, bárki lehet legendás arc, mindössze két fotó választja el a VIP napijegytől!

heineken_winner_tóth_brigitta

Milyen szakállat növesszek?

A történelem folyamán rengeteg híresség népszerűsítette a szakállviselést. Számos vallás szerint a hosszú szakáll a hitben való kitartást és hűséget jelképezte.

Az ókor legnevesebb szakállasa talán Periklész, aki kiemelkedő és befolyásos államférfi, szónok és hadvezér volt az ókori Athén aranykorában

A kommunista munkásmozgalom atyja, a német származású filozófus Karl Marx bozontos szakálla is bevonult a világtörténelembe. A szakáll sokáig különböző radikális mozgalmak és szervezetek tagjainak külső ismertetőjele volt.

Fidel Castrót és Che Guevarát „a szakállasoknak”(barbudos) nevezték. A hagyományostól való eltérni akarást fejezte ki különösen a 20. század közepétől. Ennek jó példája lehet a hippimozgalom, a Pokoli angyalai motoros banda vagy az Al-Qaida, melyeknek képviselői általában szakállasak.

Vlagyimir Iljics Lenin orosz nemzetiségű szovjet forradalmár és államférfi, a Szovjetúnió első vezetője. Gondosan ügyelt arcszőrzetének ápolására, mindig rendszeresen nyírta, formázta szakállát.

Ferenc József magyar király, a leghosszabb ideig, 68 évig uralkodott a Habsburg Monarchia élén. Egyedi szakálláról könnyen beazonosítható, a csupaszra nyírt állat ma is „ferencjózsef-szakáll”-nak hívjuk. A magyar parasztságot ellenben a 18. század elején szakállbírsággal szorították a borotválkozásra.

Számos mitológiai és kitalált személy is hord szakállat: többek között Szent-Miklós (Mikulás), Jézus, Poszeidón és Zeusz, gyakran az ördögöt is szakállal ábrázolják. A fantasy irdodalomban a törpék (még a nők is!), Grandalf és Törpapa is visel szakállat!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.