Ők képviselik Magyarországot a nagyvilágban

külföld
2014 június 10., 12:02
comments 26
photo_camera Fotó: Soós Lajos / MTI

Bemutatták a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárjelöltjeit. Balról jobbra:

  • Mikola István nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárjelölt
  • Balatoni Monika kulturális diplomáciáért felelős államtitkárjelölt
  • Szijjártó Péter parlamenti államtitkárjelölt
  • Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter
  • Biró Marcell közigazgatási államtitkárjelölt
  • Győri Enikő európai uniós ügyekért felelős államtitkárjelölt
  • Szabó László külgazdaságért felelős államtitkárjelölt

Navracsics Tibor szerint a minisztérium az eddigieknél is nyitottabb és kommunikatívabb akar lenni, ezért a kommunikáció újabb csatornáit is használva péntektől már elérhető a tárca Facebook-oldala – írja a kormany.hu. A minisztérium szóvivője Nagy Anna korábbi kormányszóvivő lett.

Szijjártó szerint a kormány legadekvátabb válasza a megváltozott világra egy ilyen minisztérium létrehozása. A létrejötte azt mutatja, hogy megértették az új világ üzenetét, és a magyar külpolitika tetteinek fókuszában a nemzeti érdekek, a külgazdasági érdekek érvényesítése áll.

Mikola visszatéréséről itt, Szijjártó várható munkájáról pedig itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.