Kiakadt egy toszkániai szállodás az orosz turistákra

utazás
2014 június 12., 07:06
comments 155

Toszkána az orosz turisták kedvelt célpontja, de ennek Toszkánában nem feltétlenül örülnek. Egy olasz szállodás, Salvatore Madonna, aki egy orosz turisták körében kifejezetten népszerű szállodát visz Forte dei Marmiban, amit a tengerparti Moszkvának is neveznek, megelégelte az orosz vendégek viselkedését, és háromperces, oroszul feliratozott tévéreklámban hívja fel a vendégek figyelmét az alapvető illemszabályokra.

toszkana

A Ludmilja nevű tanácsadó szerint például a medencénél nem illő a "túlzó" viselet, érdemes praktikus, kényelmes ruhadarabokat felvenni; nem javasolt a magassarkű cipő és a túl sokat mutató bikini. Arra is felhívják az orosz turisták figyelmét, hogy ne lepődjenek meg, ha az étkezéskor a fogások egymás után, és nem egyszerre érkeznek, mint ahogy esetleg otthon megszokták. És hogy ebéd után ne igyanak capuccinót, mert az prosztóság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.