Ismerd meg a világot drónok szemszögéből

TECH
2014 június 15., 13:25
comments 16

Áprilisban indult el a Travel By Drone, a svájci projekt, ami hasonlót kínál, mint a Google Street View, csak egy kicsit magasabbról (és persze egyelőre sokkal kisebb léptékkel): a világ számos pontját barangolhatjuk be vele madárdróntávlatból.

Az ötlet igazából annyi, hogy előre felvett drónvideókat kötnek össze egy Google Maps-felülettel, és ezen mindenki szabadon nézelődhet a már felkerült látnivalók között.

Az oldal a közösségi együttműködéstől tervez berobbanni, bárki szabadon adhat hozzá drónvideót, amit a szerkesztők megnéznek, és ha tényleg ott és úgy készült, ahogy azt állítjuk, már be is kerül a rendszerbe.

photo_camera Nyugaton egyelőre sűrűbb a drónjelenlét.

A szabályok szigorúak: muszáj, hogy drón készítse a felvételt, jó minőségűnek kell lennie, és láthatónak kell lennie annak a területnek, amit bemutatni hívatott. Kiszűrik viszont azokat a felvételeket, amiket katonai drónokkal készítettek, vagy pedig azokat, amik mögött reklámcélok bukkannak fel.

Nem meglepő módon Afrikából vagy Oroszország nagy részéből egyelőre alig van mit nézni, de idővel ez változhat.

Magyarországot pár kötelező budapesti kör (víztározók, Vásárcsarnok, Kossuth tér), a cseszneki várról készült drónfelvétel képviseli egyelőre:

(via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.