Mentosba öltözött, majd kólába ugrott a világ legbátrabb embere

TUDOMÁNY
2014 június 19., 08:33
comments 25

Az ugye mindenkinek megvan, hogy ha Mentost dobunk a kólába, a kóla szökőkútként lő ki a palackból? A jelenség magyarázatára még külön Wikipedia-szócikk is született: a lényeg, hogy a kólában lévő kálium-benzoát, aszpartám és szén-dioxid lép reakcióba a Mentosban található zselatinnal és gumiarábikummal.

Most mindegy is, hogy vajon hogyan kerülnek ezek az anyagok az olyan ártatlannak tűnő dolgokba, mint a kóla és a Mentos, az a lényeg, hogy talán nem is létezik ember, aki életében legalább egyszer ki ne próbálta volna elegyíteni a kettőt:

Az igazán őrültek saját testükben idézik elő a reakciót:

Ismeretlen barátunk - aki az Epic Meal Time című, a YouTube-ról most tévére költöző showjának egyik munkatársa - ennél is tovább ment: élő Mentosként ugrott egy medencényi kólába. Lett is nagy meglepetés:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.