A vébé legkáprázatosabb félideje

futball
2014 június 21., 21:07
comments 12

Hatalmas meccset játszott egymással Németország és Ghána, olyan második félidővel, amihez talán csak a spanyol-holland hasonlítható. De itt két jó csapat játszott egymással, nem az egyik mosta fel a padlót a másikkal.

Az első meccsén Ghána 2-1-re kikapott az Egyesült Államoktól, de úgy, hogy a 30. másodpercben már hátrányban volt. Nem igazán derült ki, milyen formában vannak, mert kiegyenlítettek ugyan a meccs végén, de aztán kaptak még egyet.

A németek meg Portugáliát alázták meg  4-0-ra, de eddig csak kevés csapat (Chile, Costa Rica, Franciaország, Kolumbia) tudta átmenti a formáját a második körre. A németek sem sikerült.

Az első félidőben Ghána jobban kezdett, erősebb és veszélyesebb volt a németeknél. Thomas Müller ugyan helyzetbe került, de a németek támadásai esetleges voltak, míg Ghána elég könnyen jutott el a német kapuig. A helyzeteit azonban kihagyta.

agyan

A második félidőben, elég váratlanul Götze furcsa góllal mégis a németeknek szerzett vezetést.

Ghána csak azért nem egyenlített azonnal, mert egy szurkoló berohnat a pályára, és állt a játék. Az első meccsen is gólt szerző Ayew Götzéhez hasonlóan fejjel talált be, de neki ehhez még a térdére sem volt szüksége, csak jóval magasabbra ugrott a védőjénél.

Maradt az óriási iram, Ghána pedig a vezetést is megszerezte. A németek a középpályán adtak el egy labdát, Asamoah Gyant kiugratták, és nagyon magabiztosan bevágta Neuer mellett. Ekkor úgy tűnt, hogy akár ki is üthetik a németeket, két perc alatt két gólt is lőhettek volna kontrából, fölényben voltak, trükköztek, sarkazgattak.

De aztán Löw cserélt, beállt Klose és Schweinsteiger, a 36 éves csatár pedig első labdaérintéséből gólt szerzett. Nem fejjel, közelről pöccintett a hálóban. Ezzel beállította Ronaldo rekordját, 15 gólt szerzett vébén. És azt is elmondhatja magáról, hogy négy vébén szerzett gólt.

Klose az első vébéjén, 2002-ben öt gólt szerzett, mindegyiket fejesből, 2006-ban szintén ötöt, ezzel gólkirály lett. 2010-ben hármat, most egynél jár, de nem fogadnánk az ellen, hogy megdönti Ronaldo rekordját. Ha Löw nagyvonalúbb, már a kiütött portugálok ellen beküldi. Az is igaz, hogy most nagyobb szükség volt rá. (Csapattársa, Thomas Müller még őt is megelőzheti. Klose 24 évesen jutott ki az első vébéjére, Müller 24 éves már a másodikon vesz részt, nyolc gólnál jár. Ha annyira strapabíró lenne, mint Klose, még három vébéje lehetne.)


Ghána és Németország is győzelemre játszott, az afrikaiak előtt volt nagyobb helyzet, amikor 5 a 3 ellen vitték a labdát, de éppen az a játékos kapta a labdát, aki egyetlenként lesen volt. A lefújás pillanatában Müller egy felugrásnál véletlenül belefejelt egy ghánai vállába, arcát elborította a vér, de magánál volt a csúnya jelent után. mullerserules A csoport másik meccse, a Portugália-USA holnap éjfélkor kezdődik. Ghána az utolsó körben Portugáliával, Németország az Egyesült Államokkal játszik. És nemcsak a németekkel játszottak óriási meccset a ghánaiak, de Kolumbiát is kihívták a gólörömversenyen.

Gyan pedig a fodrásznál tűnik verhetetlennek.
gyan

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.