Emlékeztetőül: kétszáz diáklány még mindig iszlamista terroristák fogságában van

külföld
2014 június 21., 06:53
comments 17

Emlékeznek még, hogy május elején nem volt forróbb téma a világpolitikában a nigériai terrorszervezetnél, a Boko Haramnál, ami iskolák ellen harcol, és diáklányokat rabol el? Néhány hétig nem volt fontos politikus a világban, aki ne állt volna ki az elraboltak mellett, és filmsztár nem tett ki úgy magáról képet az Instagramra, hogy ne lett volna a kezében egy

"mentsétek meg a lányokat"

felirat.

photo_camera Az elrabolt lányok egy része, a többiek itt láthatóak.

A jó hír, hogy azóta ötven lány már kiszabadult.

A rossz pedig, hogy több mint kétszáz továbbra is fogságban van, megmentésükre pedig nem sok remény van. Igaz, ez most már nem is érdekel olyan sok embert. Ráadásul most már inkább valahogy így néznek ki:

photo_camera A Boko Haram saját felvétele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.