56,5 milliót sikkasztott a miskolci munkaügyi központ dolgozója

gurítás
2014 június 23., 10:18
comments 23

Az ügyészség azzal vádolja a miskolci munkaügyi központ egyik dolgozóját, hogy 56,5 millió forintot sikkasztott a központ számlájáról. A vád szerint 2010 elejétől 2011 szeptemberéig 127 létező, de álláskeresési ellátásra nem jogosult személy részére állapított meg ellátást. A munkaügyi központ számítógépes rendszerében hamis adatokat rögzített az illetők munkaviszonyára, illetve álláskeresési időszakára vonatkozóan, ezután a rendszer maga számolta ki, mekkora támogatást kell utalnia a megadott 15 bankszámlára.

A kormánytisztviselőnek 9 bűntársa lehetett, akik létező cégek nevében állítottak ki hamis igazolásokat a munkanélküli segélyekhez, és segítettek bankszámlákat szerezni, amikre mehet a pénz.

A boon.hu azt írja, hogy

Az egykori kormánytisztviselő fényűzően élt, cserélgette a luxusautókat, mesés utazásokra vitte a barátnőjét.

Most akár 12 évet is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.