Megszűnhet a Népszava

Média
2014 június 24., 09:14
comments 156

Kiderült, mire megy ki a nemzetközi sajtótájékoztató.

Befektetőkhöz és az előfizetőkhöz fordul a Népszava, miután svájci tulajdonosa jelezte, hogy nem tudja tovább finanszírozni a lapot.

Láposi Elza, a kiadó ügyvezető igazgatója szerint 10 000 új előfizetővel vagy havi 10-15 millió forintnyi támogatással lenne képes fennmaradni a lap, ami a kiadóval együtt 70 embert foglalkoztat. Ha ehhez nem jutnak hozzá, kb. két hónapig biztosított a működésük – írja az MTI.

Egyébként ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek közpénzek hűtlen kezelése miatt, mert szerintük sem az állami vállalatok, sem az állami pénzosztók nem a példányszámoknak megfelelően osztják el a támogatásokat a jobb- és baloldali lapok között.

A Népszavát 1877-ben alapította Külföldi Viktor, és eredetileg a Magyarországi Szociáldemokrata Párt lapja volt, majd 1948-tól 1989-ig a szakszervezeteké. A rendszerváltáskor privatizálták, a lap az MSZP-hez állt közel.

photo_camera A Népszava szerkesztősége, illetve a Szociáldemokrata Párt vezetősége 1907-ben (Fotó: Wikipedia)
photo_camera A Népszava szerkesztősége 100 évvel később, 2007-ben (Fotó: Csiszár Mátyás / Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.