Szarfelhő garázdálkodik a Balatonban

balaton
2014 június 28., 08:11
comments 184

Az Origo olvasója küldött egy fotót, ami szerint a Tihanyi Yacht Club és a szántódi rév között 100 m²-nél nagyobb szennyszőnyeg lebegett pünkösd hétfőjén az egykori Magyar Királyság területén álló Balaton-tó közepén. Mint írta:

„A hajók kémiai vécéinek vízbe ürített tartalmával máskor is találkoztunk már a Balatonon vitorlázva, ám ekkora felületen még sosem. Aznap szélcsendes idő volt, tehát nem valószínű, hogy több hajó szennyét összehordta volna a szél, ez valószínűleg egy darab nagy hajótól származhatott. Ráadásul ebben a vegyszeres szennyvízben rengeteg döglött hal is lebegett.”

Állítólag nem sokszor fordul elő ilyesmi, de a hajósok szerint az utóbbi években „megváltozott a vitorlásközösség, és sokan nem tisztelik a tavat”. Ez bizonyíték lenne arra is, hogy tényleg az emberi ürüléktől lett hasmenése a Magyar Úszás Napja után a versenyzőinek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.