Tudja, mi megy éppen ki a divatból? A szavak :-(

TECH
2014 július 02., 08:50
comments 33

Oké, én feladom. Igazából már a Yo-t se értem, csak élvezem, de ami most jön, arra nem készített fel az elmúlt 36 év. Hamarosan elkészül az Emoj.li, az alkalmazás, amiben egyáltalán nem lehet szavakkal kommunikálni, csak és kizárólag emotikonokkal.

????? :'-(

Ez az ázsiai kultrúrát ismerőknek kevésbé lesz furcsa, ott már évek óta trend, hogy az emberek csak vicces emotikonokat küldözgetnek egymásnak. Ez indította Matt Gray-t és Tom Scottot arra, hogy egy egyszerű alkalmazással a világ még verbálisan kommunikáló részét is letérítse a kommunikáció eme egyszerű és évezredek óta bevált útjáról valami teljesen érthetetlen és értelmetlen új irányba.

Amúgy a helyzet nem teljesen kilátástalan. A Forbes például interjút készített Gray-jel és Scott-tal, aminek a végén már csak emotikonokkal kommunikáltak:

emoji1 emoji2

Vagyis:

K: Örültök a sok telefonhívásnak?
V: Nem szeretjük, ha hivogatnak, rengeteg munkánk van, inkább írj emailt.
K: Dől a lé?
V: Nem.

Az utóbbi kérdés persze arra vonatkozott, hogy a Yo az indulása után pillanatok alatt egymillió dollárt gyűjtött. Az Emoj.li-nak ez még nem sikerült, amit azért az is magyaráz, hogy még el se indult. (Via Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.